Przepis na krewetki w tempurze bez glutenu
![Krewetki w tempurze](../cache/przepisy/poprawione/029_krewetki-w-tempurze/przepisy_029.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
Składniki dla 2-4 osób:
- 250g paczka krewetek tygrysich (Black Tiger)
- Szklanka koncentratu mąki domowej BEZGLUTEN
- Szklanka mocno schłodzonej wody
- 1 łyżeczka soli
- Olej do smażenia
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Wodę mieszamy z mąką, solą i żółtkiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego – jeśli jest zbyt gęste, dodajemy więcej zimnej wody. Całość wkładamy na 5 min. do zamrażarki.
Rozgrzewamy olej. Krewetki maczamy w cieście i wrzucamy na patelnię. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Smcznego!
![Produkt bez jaj](../cache/oznaczenia/bez_jaj.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)