Przepis na krewetki w tempurze bez glutenu

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2-4 osób:

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wodę mieszamy z mąką, solą i żółtkiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego – jeśli jest zbyt gęste, dodajemy więcej zimnej wody. Całość wkładamy na 5 min. do zamrażarki.
Rozgrzewamy olej. Krewetki maczamy w cieście i wrzucamy na patelnię. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Smcznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.