Sznycelki rybne w panierce

30-40 min.
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 2-4 osób:

30-40 min.
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Kostki z mintaja rozmrażamy na parze, a następnie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej BEZGLUTEN, zamiennik 1 jajka przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu oraz sól, pieprz BEZGLUTEN, drobno pokrojone papryczkę chili, natkę pietruszki i dymkę. Całość bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy z masy sznycelki.

Koncentrat mąki domowej BEZGLUTEN i bułkę tartą BEZGLUTEN wsypujemy do dwóch, oddzielnych, głębokich talerzy. Zamiennik jajka przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do kolejnego talerza. Sznycelki obtaczamy kolejno w mące, zamienniku jajka i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron przez ok. 5-6 minut.
Przed podaniem sznycelki odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z roszponką.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.