Kasza z krewetkami i szpinakiem

Kasza, szpinak i krewetki to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobaczcie, jakie to proste!

10 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
  • 100g-200g krewetek tygrysich
  • 2-3 garście dokładnie wypłukanego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • Pieprz BEZGLUTEN do smaku
  • 1 łyżka masła klarowanego

Kasza, szpinak i krewetki to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobaczcie, jakie to proste!

10 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Krewetki wrzucamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty, a następnie obieramy z ogonków. Czosnek drobno kroimy i wrzucamy razem z krewetkami na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażymy 1 minutę, a następnie dodajemy szpinak. Smażymy kilkanaście sekund do momentu, aż liście szpinaku zmiękną. Dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miseczek. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.