Kasza z krewetkami i szpinakiem
Kasza, szpinak i krewetki to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobaczcie, jakie to proste!
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
- 100g-200g krewetek tygrysich
- 2-3 garście dokładnie wypłukanego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- Sól do smaku
- Pieprz BEZGLUTEN do smaku
- 1 łyżka masła klarowanego
Kasza, szpinak i krewetki to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobaczcie, jakie to proste!
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Krewetki wrzucamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty, a następnie obieramy z ogonków. Czosnek drobno kroimy i wrzucamy razem z krewetkami na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażymy 1 minutę, a następnie dodajemy szpinak. Smażymy kilkanaście sekund do momentu, aż liście szpinaku zmiękną. Dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miseczek. Smacznego!