Domowa pasta z kaszy jaglanej i awokado
Kasza jaglana, awokado i papryczka chili to najważniejsze składniki naszej pysznej pasty, której przygotowanie zajmie Ci zaledwie 5 minut. Możesz posmarować nią kanapkę lub też, podać z jajecznicą. Takie śniadanie z pewnością zapewni Ci energię na cały dzień! Smacznego!
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
Składniki na pastę dla 2-3 osób:
- 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej marki BEZGLUTEN
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z limonki lub z cytryny
- 1-2 cm posiekanej drobno papryczki chili
- 2-3 szczypty soli himalajskiej lub innej do smaku
- 2-3 szczypty pieprzu marki BEZGLUTEN do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Kasza jaglana, awokado i papryczka chili to najważniejsze składniki naszej pysznej pasty, której przygotowanie zajmie Ci zaledwie 5 minut. Możesz posmarować nią kanapkę lub też, podać z jajecznicą. Takie śniadanie z pewnością zapewni Ci energię na cały dzień! Smacznego!
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Podajemy z jajecznicą lub jako pastę do chleba. Kaszy nie musimy blendować a awokado możemy rozdrobnić widelcem. Jak kto lubi. Do wyboru – do koloru :)
Smacznego!