Domowa pasta z kaszy jaglanej i awokado

Kasza jaglana, awokado i papryczka chili to najważniejsze składniki naszej pysznej pasty, której przygotowanie zajmie Ci zaledwie 5 minut. Możesz posmarować nią kanapkę lub też, podać z jajecznicą. Takie śniadanie z pewnością zapewni Ci energię na cały dzień! Smacznego!

10 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na pastę dla 2-3 osób:

  • 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej marki BEZGLUTEN
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki lub z cytryny
  • 1-2 cm posiekanej drobno papryczki chili
  • 2-3 szczypty soli himalajskiej lub innej do smaku
  • 2-3 szczypty pieprzu marki BEZGLUTEN do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Kasza jaglana, awokado i papryczka chili to najważniejsze składniki naszej pysznej pasty, której przygotowanie zajmie Ci zaledwie 5 minut. Możesz posmarować nią kanapkę lub też, podać z jajecznicą. Takie śniadanie z pewnością zapewni Ci energię na cały dzień! Smacznego!

10 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Podajemy z jajecznicą lub jako pastę do chleba. Kaszy nie musimy blendować a awokado możemy rozdrobnić widelcem. Jak kto lubi. Do wyboru – do koloru :)
Smacznego!

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.