Kasza jaglana z jabłkami

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na kaszę dla 2 osób:

 

Składniki dodatkowe:

  • 2 jabłka np. szara reneta
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru lub miodu lub syropu klonowego

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku, a następnie przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem masła. Po 10 minutach kaszę zdejmujemy z gazu, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne 10 minut, aby napęczniała.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z masłem i cukrem. Smażymy do momentu, aż będą odpowiednio miękkie (2-3 minuty).
Gorąca kaszę wykładamy na talerze i dodajemy jabłka.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.