Placek jaglany z pieczoną dynią

25 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na jeden duży placek dla 2-4osób:

  • 100ml koncentratu mąki domowej BEZGLUTEN
  • 200ml ugotowanej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
  • 100ml mleka
  • 100ml pieczonej dyni
  • 1 jajko
  • Masło klarowane lub olej do smażenia


Do dekoracji: winogrona bezpestkowe, syrop klonowy, cukier puder

 

25 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Mąkę, kaszę, dynię, mleko i jajko blendujemy na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej, a następnie przekładamy masę, spłaszczając ją i formując ją na kształt omletu. Smażymy z obu stron po ok. 8-10 minut do uzyskania złotego koloru.
Gorący omlet kroimy nożem do pizzy na trójkąty, polewamy syropem klonowym, posypujemy cukrem pudrem. Na wierzch wysypujemy winogrona.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.