Ciasteczka z płatków owsianych
Składniki:
- 1 filiżanka cukru
- 1,5 filiżanki masła
- 1 filiżanka koncentratu mąki domowej BEZGLUTEN
- 3 filiżanki płatków owsianych BEZGLUTEN
- 1 laska wanilii
- Dowolne bakalie
Przygotowanie
Masło topimy z cukrem w rondelku, a następnie przekładamy do miski i łączymy z mąką, płatkami, bakaliami oraz wydrążoną laską wanilii. Masę dokładnie wyrabiamy tak, aby każdy składnik był dokładnie pokryty tłuszczem. Kiedy będzie gotowa, wykładamy nią silikonową, prostokątną formę do pieczenia i ugniatamy, wygładzając nierówności. Wsadzamy na ok. 25-30 minut do dobrze nagrzanego piekarnika, a następnie czekamy, aż wystygnie. Ciasto wyjmujemy z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu (warto zrobić je poprzedniego dnia). Zimne, kroimy w prostokąty lub odrywamy kawałki rękami.
Smacznego!