Bezglutenowe świąteczne pierniczki - przepis

25 min.
Czas
przygotowania
30
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na pierniczki:


Składniki na lukier:

  • 100ml cukru pudru
  • 6 łyżeczek soku z cytryny


Dodatkowo: dozwolone posypki, pokruszone orzechy lub inne ozdoby

 

25 min.
Czas
przygotowania
30
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Miód i cukier roztop w garnuszku. Dodaj pozostałe składniki, całość zblenduj. Tak przygotowaną masę rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 3-4mm. Wytnij kształt gwiazdek i włóż do dobrze nagrzanego piekarnika na ok. 10 minut.
Przygotowujemy lukier. Cukier blendujemy z sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej masy. Gotowym lukrem smarujemy pierniczki i ozdabiamy ulubionymi dodatkami.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.