Przepis na bezglutenowe racuchy z gruszką
 
             
            

przygotowania

porcji

trudności
Składniki:
Składniki na 4-5 racuchy:
- 100ml ekstra uniwersalnej mieszanki BEZGLUTEN
- 100ml mąki jaglanej
- 100-150ml mleka
- 1 średnia, obrana i starta obieraczką do warzyw gruszka
- 1 jajko
- Masło klarowane lub olej do smażenia
- Cukier puder do dekoracji

przygotowania

porcji

trudności
Przygotowanie
Jajko roztrzepujemy w misce z mlekiem, dodajemy mąki oraz paski z gruszek. Czekamy kilka minut i ponownie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, a następnie łyżką wykładamy porcje ciasta, formując dowolny kształt. Każdy racuch spłaszczamy lekko łyżką. Smażymy na średnim ogniu z obu stron, do uzyskania złotego koloru. 
Gorące racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy na stół.
Smacznego!
 
                     
                     
                     
          
         
   
   
   
   
       
                         
         
           
         
               
               
               
               
              