Ananasowe racuszki w cieście kokosowym

Ananasowe racuszki są mięciutkie, pyszne i mocno kokosowe – w sam raz na obiad, deser lub po prostu przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 15 minut. Spróbuj, jakie to proste!

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
pcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

  • 100ml bezglutenowej mieszanki Uni Mix marki BEZGLUTEN
  • 150ml mleka
  • 1 jajko
  • 3 płaskie łyżki oleju kokosowego

 

I dodatkowo:

  • 1 puszka krojonych ananasów (odsączonych z syropu)
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania

Ananasowe racuszki są mięciutkie, pyszne i mocno kokosowe – w sam raz na obiad, deser lub po prostu przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 15 minut. Spróbuj, jakie to proste!

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
pcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy ananasy i ponownie mieszamy tak, aby każdy kawałek owocu był dokładnie pokryty ciastem. Łyżką nakładamy porcje masy i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przekładamy na talerze, posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy na stół.
Smacznego!

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.