Ananasowe racuszki w cieście kokosowym
Ananasowe racuszki są mięciutkie, pyszne i mocno kokosowe – w sam raz na obiad, deser lub po prostu przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 15 minut. Spróbuj, jakie to proste!
przygotowania
pcji
trudności
Składniki:
- 100ml bezglutenowej mieszanki Uni Mix marki BEZGLUTEN
- 150ml mleka
- 1 jajko
- 3 płaskie łyżki oleju kokosowego
I dodatkowo:
- 1 puszka krojonych ananasów (odsączonych z syropu)
- Olej do smażenia
- Cukier puder do posypania
Ananasowe racuszki są mięciutkie, pyszne i mocno kokosowe – w sam raz na obiad, deser lub po prostu przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 15 minut. Spróbuj, jakie to proste!
przygotowania
pcji
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy ananasy i ponownie mieszamy tak, aby każdy kawałek owocu był dokładnie pokryty ciastem. Łyżką nakładamy porcje masy i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przekładamy na talerze, posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy na stół.
Smacznego!