Ananasowe racuszki w cieście kokosowym

Ananasowe racuszki są mięciutkie, pyszne i mocno kokosowe – w sam raz na obiad, deser lub po prostu przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 15 minut. Spróbuj, jakie to proste!

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
pcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

 

I dodatkowo:

  • 1 puszka krojonych ananasów (odsączonych z syropu)
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania

Ananasowe racuszki są mięciutkie, pyszne i mocno kokosowe – w sam raz na obiad, deser lub po prostu przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 15 minut. Spróbuj, jakie to proste!

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
pcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy ananasy i ponownie mieszamy tak, aby każdy kawałek owocu był dokładnie pokryty ciastem. Łyżką nakładamy porcje masy i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przekładamy na talerze, posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy na stół.
Smacznego!

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.