Kasza jaglana z truskawkami

25 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 2 osób:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej marki BEZGLUTEN
  • Szczypta soli
  • 1 łyżka masła
  • 30 dag truskawek
  • 200 ml śmietany, jogurtu naturalnego lub dozwolonego serka śmietankowego
  • 4 łyżki miodu lub syropu klonowego

25 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem, zalewamy szklanką wody i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy masło, mieszamy i przykrywamy pokrywką, żeby kasza napęczniała.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy w mniejsze kawałki. Gotową kaszę wykładamy na talerze, posypujemy grubą warstwą truskawek, polewamy śmietaną i miodem lub syropem klonowym.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.