Przepis na grillowanego kurczaka z bezglutenowymi przyprawami

40 min.
Czas
przygotowania
4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 4 osób:

40 min.
Czas
przygotowania
4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Udka myjemy pod bieżącą wodą, polewamy oliwą, nacieramy solą i przyprawą Bezgluten, a następne wkładamy do lodówki na 1h. Tak przygotowanego kurczaka zawijamy w folię i grillujemy na tacce ok. 30 minut lub obsmażamy na patelni, dodajemy ½ szklanki wody i dusimy ok. 25 minut pod przykryciem.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.