Bezglutenowy filet z mintaja w panierce - przepis

25 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

25 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Mąkę i bułkę tartą wsypujemy do dwóch, oddzielnych, głębokich talerzy. Zamiennik jajka przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do kolejnego talerza. Kostki rybne skrapiamy cytryną, posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy kolejno w mące, zamienniku jajka i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron przez ok. 10-15 minut.
Przed podaniem rybę odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z roszponką. Smacznego!

 

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.