Bezglutenowy filet z mintaja w panierce - przepis
![Filet z mintaja](../cache/przepisy/poprawione/028_kostka-mintaja/przepisy_028.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
- 4 kostki z mintaja bez ości
- Pół szklanki koncentratu mąki domowej BEZGLUTEN
- Pół szklanki bułki tartej BEZGLUTEN
- 4 łyżeczki zamiennika jajka BEZGLUTEN
- Sól
- 1 łyżeczka pieprzu BEZGLUTEN
- Olej do smażenia
- Połówka cytryny
- Do ozdoby: roszponka
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Mąkę i bułkę tartą wsypujemy do dwóch, oddzielnych, głębokich talerzy. Zamiennik jajka przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do kolejnego talerza. Kostki rybne skrapiamy cytryną, posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy kolejno w mące, zamienniku jajka i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron przez ok. 10-15 minut.
Przed podaniem rybę odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z roszponką. Smacznego!
![Produkt bez cukru](../cache/oznaczenia/symbol-3.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez jaj](../cache/oznaczenia/bez_jaj.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez skrobi pszennej](../cache/oznaczenia/bez_skrobi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)