Bezglutenowy filet z mintaja w panierce - przepis
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
- 4 kostki z mintaja bez ości
- Pół szklanki koncentratu mąki domowej BEZGLUTEN
- Pół szklanki bułki tartej BEZGLUTEN
- 4 łyżeczki zamiennika jajka BEZGLUTEN
- Sól
- 1 łyżeczka pieprzu BEZGLUTEN
- Olej do smażenia
- Połówka cytryny
- Do ozdoby: roszponka
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Mąkę i bułkę tartą wsypujemy do dwóch, oddzielnych, głębokich talerzy. Zamiennik jajka przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do kolejnego talerza. Kostki rybne skrapiamy cytryną, posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy kolejno w mące, zamienniku jajka i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron przez ok. 10-15 minut.
Przed podaniem rybę odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z roszponką. Smacznego!