Przepis na krewetki w tempurze bez glutenu

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2-4 osób:

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wodę mieszamy z mąką, solą i żółtkiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego – jeśli jest zbyt gęste, dodajemy więcej zimnej wody. Całość wkładamy na 5 min. do zamrażarki.
Rozgrzewamy olej. Krewetki maczamy w cieście i wrzucamy na patelnię. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Smcznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.