Mini Gugelhupf Wielkanocny

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie kulinarnym "Wielkanoc na słodko"

Autorka: Angelika ze Wschowy

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie kulinarnym "Wielkanoc na słodko"

Autorka: Angelika ze Wschowy

Przygotowanie

Suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, drożdźe, sól) wymieszać w misce.
Jajka (lub zamiennik) ubić z olejem i mlekiem.
Połączyć mokre składniki z suchymi, dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do małych foremek na gugelhupf (silikonowe lub metalowe, wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką bezglutenową).
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20-25 minut, do suchego patyczka.
Po wystudzeniu polać lukrem (cukier puder roztarty z sokiem z cytryny, opcjonalnie z dodatkiem barwników) i udekorować posypką.

Zobacz inne przepisy

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.