Bezglutenowa pizza z warzywami - przepis

20 min.
Czas
przygotowania
3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 3 pizze:

  • 1 opakowanie spodów do pizzy BEZGLUTEN
  • 1 młoda cebula
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/3 żółtej papryki
  • 1/3 pomarańczowej papryki
  • Sos pomidorowy
  • 3 garście tartej mozarelli

 

20 min.
Czas
przygotowania
3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Cebulę kroimy w pół talarki, papryki w cienkie paski. Gotowe spody do pizzy smarujemy obficie sosem pomidorowym i posypujemy sporą warstwą sera. Na wierzchu układamy różnokolorowe papryki oraz cebulę. Całość zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu).
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.