Bezglutenowa pizza z warzywami - przepis
![](../cache/przepisy/poprawione/047_pizza-z-warzywami/przepisy_047_1.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](../cache/przepisy/poprawione/047_pizza-z-warzywami/przepisy_047_2.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
Składniki na 3 pizze:
- 1 opakowanie spodów do pizzy BEZGLUTEN
- 1 młoda cebula
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 żółtej papryki
- 1/3 pomarańczowej papryki
- Sos pomidorowy
- 3 garście tartej mozarelli
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Cebulę kroimy w pół talarki, papryki w cienkie paski. Gotowe spody do pizzy smarujemy obficie sosem pomidorowym i posypujemy sporą warstwą sera. Na wierzchu układamy różnokolorowe papryki oraz cebulę. Całość zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu).
Smacznego!
![Bez oleju](../cache/oznaczenia/bez_oleju.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez cukru](../cache/oznaczenia/symbol-3.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez jaj](../cache/oznaczenia/bez_jaj.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez skrobi pszennej](../cache/oznaczenia/bez_skrobi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Sosy](../cache/oznaczenia/na_sosy.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)