Bułka z serem i szynką parmeńską

5 min.
Czas
przygotowania
1
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

Składniki:

  • 1szt dowolnej bułki marki BEZGLUTEN
  • masło
  • ulubione kiełki np. jarmużu lub rukola
  • 2 liście umytej i osuszonej sałaty
  • 2-3 plastry dozwolonego sera pleśniowego
  • 2 plastry szynki parmeńskiej

5 min.
Czas
przygotowania
1
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Bułkę kroimy na dwie części i wsadzamy do tostera (średni poziom pieczenia) lub do nagrzanego piekarnika. Czas przypiekania (w tym przypadku 1 minuta) zależy od rodzaju urządzenia. Kiedy bułka ostygnie – smarujemy ją masłem, kładziemy sałatę, kiełki, szynkę i ser. Całość składamy i zawijamy w papier śniadaniowy.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.