Sernik królewski

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie kulinarnym "Wielkanoc na słodko"

Autorka: Aleksandra Momot na Instagramie @czarodziejka.smaku 

Składniki:

Ciasto kruche:
50g ksylitolu lub cukru
175g Multi Mix Bezgluten
100g maslo
1 żółtko
20g jogurt grecki
15g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa:
2 jajka + białko (aby nie marnować:) )
100g ksylitolu (lub cukru)
500g twarogu
łyżka cukru waniliowego lub białka waniliowego
10g budyniu waniliowego bezglutenowego
100g jogurtu greckiego

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie kulinarnym "Wielkanoc na słodko"

Autorka: Aleksandra Momot na Instagramie @czarodziejka.smaku 

Przygotowanie

Ciasto:
Całość zagniatamy, dzielimy na 2 części i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny.

Masa serowa:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Osobno zblendować pozostałe składniki. Na koniec dodać pianę z białek.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wylepić jedną częścią ciasta. Na to przelać masę serową. Na górę zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec w temperaturze 180°C przez około 50 minut (warto kontrolować wypiek).

Zobacz inne przepisy

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.