Ciasto na falach Dunaju bezglutenowe - przepis

Składniki:

Składniki na ciasto:

Składniki na masę:

Przygotowanie

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać ubite białka i łyżką delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej części dodać kakao i 5 łyżek wody wymieszać. Jasne ciasto rozłożyć na dużej blaszce, a następnie na to położyć ciasto ciemne. Na wierzch ułożyć pokrojone jabłka. Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C.

Z pól litra mleka odlać pół szklanki i rozmieszać obydwie skrobie. Resztę mleka zagotować i wlać rozmieszaną skrobię - ugotować i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać stopniowo ostudzonego budyniu. Dodać sok z cytryny dla smaku. Na zimne ciasto położyć gotową masę. Na koniec można ciasto polać polewą lub utrzeć na tarce czekoladę.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.