Bezglutenowa babka z migdałami

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie kulinarnym "Wielkanoc na słodko"

Autor: Wojtek z Stargardu

Składniki:

Składniki:

200 g Multi Mix Bezgluten
150 g mielonych migdałów
150 g cukru
4 jajka
100 ml oleju roślinnego
100 ml mleka (można użyć roślinnego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Szczypta soli
Cukier puder do posypania (opcjonalnie)

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie kulinarnym "Wielkanoc na słodko"

Autor: Wojtek z Stargardu

Przygotowanie

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg). W dużej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej, mleko i ekstrakt waniliowy, a następnie dokładnie wymieszaj. W osobnej misce połącz mąkę bezglutenową, mielone migdały, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrej mieszanki, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą.

Przelej ciasto do formy na babkę, wcześniej natłuszczonej. Piecz przez 40-50 minut, aż babka będzie złocista i sucha w dotyku. Sprawdź patyczkiem – powinien wyjść suchy. Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem.

Zobacz inne przepisy

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.