Burgery z pieczonych buraków i kaszy jaglanej

40 min.
Czas
przygotowania
9
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na 9 buraczanych burgerów:

  • 1 szklanka zblendowanych buraków (pieczonych lub gotowanych)
  • >1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
  • ½ szklanki zblendowanych pestek dyni (lub pokruszonych)
  • 1 łyżka posiekanych orzeszków pinii (niekoniecznie)
  • 1 jajko lub zamiennik jajka BEZGLUTEN przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • 2 kopiaste łyżki mąki jaglanej bezglutenowej
  • 1-1,5 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego BEZGLUTEN
  • 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Składniki dodatkowe:

40 min.
Czas
przygotowania
9
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki hamburgera wrzucamy do miski i mieszamy ze sobą, tworząc jednolitą masę, a następnie formujemy okrągłe hamburgery i układamy je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.20 minut w temp. 200 stopni, a następnie przewracamy na drugą stronę, zmniejszamy temp do 170 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut. Na ostatnie dwie minuty wkładamy do piekarnika przekrojone na dwie części bułki hamburgerowe.
Na gorące bułki kładziemy sałatę lub rukolę, cebulę, ketchup, kiełki i upieczonego burgera. Przykrywamy drugą częścią bułki i podajemy od razu na stół!
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.