Przepis na bezglutenowe leczo z makaronem

40-50 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2 osób:

40-50 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Cukinię obieramy ze skóry i kroimy w kosteczkę. Papryki kroimy w ćwiartki, usuwamy środek z pestkami a resztę kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i także kroimy w pół talarki. Papryczkę chili siekamy tasakiem.
Cebulę podsmażamy na oliwie do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy papryki i cukinię, całość smażymy 10 minut na dużym ogniu, stale mieszając, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15-25 minut (w zależności od preferencji) na średnim ogniu pod przykryciem. Dodajemy sos pomidorowy, sól oraz przyprawy do smaku, 
a także pokrojone w 1 cm talarki parówki. Całość podgrzewamy na małym ogniu i przystępujemy do gotowania makaronu.
Tagliatelle wrzucamy do gorącej, osolonej wody z dodatkiem oliwy, gotujemy zgodnie z czasem, podanym na opakowaniu (ok.7-8 minut), a następnie odsączamy na sitku i przelewamy zimną wodą.
Gotowy makaron wykładamy na talerze, polewamy grubą warstwą leczo a całość polewamy oliwą z oliwek. Smacznego!


Uwaga: papryczka chili jest dość ostra, sami decydujemy, ile jej dodamy. Dla złagodzenia ostrości możemy dodać ją do potrawy w całości, wydrążając wcześniej pestki, a następnie wyjąć ją, przed podaniem.

 

 

 

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.