Makaron gryczany z koperkiem

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na 2 porcje:

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 10 minut, a następnie odcedzamy. Cebulę i pora kroimy w krążki i podsmażamy na maśle ok. 10 minut.
Kalafiora wrzucamy do wrzątku na 5 minut, a następnie przekładamy do blendera. Dodajemy podsmażoną cebulę i pora, koperek, oliwę oraz orzechy i ser. Całość mieszamy. Dodajemy przegotowaną wodę do uzyskania pożądanej konsystencji, a następnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
Tak przygotowany sos mieszamy z makaronem i przekładamy na talerze. Dekorujemy świeżym koperkiem.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.