Przepis na bezglutenowe zielone spaghetti

25 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2 osób:

 

Dodatkowo: parmezan lub inny ser, oliwa z oliwek, liście świeżej mięty do dekoracji

25 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Groszek wrzucamy do wrzątku i gotujemy do momentu, aż będą al. dente (ok. 10 minut). Odcedzamy na sitku i wrzucamy do blendera. Dodajemy liście mięty, oliwę z oliwek i miksujemy 1-2 minuty tak, a następnie, dalej miksując, dodajemy stopniowo wodę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na sam koniec dodajemy do smaku sól oraz pieprz.
Makaron wrzucamy do osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek i gotujemy ok. 10 minut. Odcedzamy, mieszamy z groszkowym sosem i wykładamy na talerze. Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy parmezanem i dekorujemy liśćmi świeżej mięty.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.