Przepis na bezglutenowe zielone spaghetti

25 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2 osób:

 

Dodatkowo: parmezan lub inny ser, oliwa z oliwek, liście świeżej mięty do dekoracji

25 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Groszek wrzucamy do wrzątku i gotujemy do momentu, aż będą al. dente (ok. 10 minut). Odcedzamy na sitku i wrzucamy do blendera. Dodajemy liście mięty, oliwę z oliwek i miksujemy 1-2 minuty tak, a następnie, dalej miksując, dodajemy stopniowo wodę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na sam koniec dodajemy do smaku sól oraz pieprz.
Makaron wrzucamy do osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek i gotujemy ok. 10 minut. Odcedzamy, mieszamy z groszkowym sosem i wykładamy na talerze. Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy parmezanem i dekorujemy liśćmi świeżej mięty.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.