Kokosanki z mąki ryżowej

20 min.
Czas
przygotowania
6-8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

  • 100 ml masła klarowanego
  • 100ml mąki ryżowej BEZGLUTEN
  • 50ml kokosu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 100ml cukru (lub mniej)
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia

20 min.
Czas
przygotowania
6-8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników mieszamy w misce, a następnie dodajemy do nich pianę z białek. Masę przekładamy do foremek cake pops (ciastka na patykach) lub wykładamy łyżką na papier do pieczenia, a następnie wkładamy na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.