Makaron gryczany z koperkiem

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na 2 porcje:

  • 2 szklanki makaronu gryczanego bezglutenowego
  • 1 mały kalafioro-brokuł
  • 1 mała cebula
  • ½ pora
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki koperku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • ½ szklanki tartej mozarelli
  • Przegotowana woda
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • sól do smaku
  • Pieprz czarny BEZGLUTEN do smaku

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 10 minut, a następnie odcedzamy. Cebulę i pora kroimy w krążki i podsmażamy na maśle ok. 10 minut.
Kalafiora wrzucamy do wrzątku na 5 minut, a następnie przekładamy do blendera. Dodajemy podsmażoną cebulę i pora, koperek, oliwę oraz orzechy i ser. Całość mieszamy. Dodajemy przegotowaną wodę do uzyskania pożądanej konsystencji, a następnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
Tak przygotowany sos mieszamy z makaronem i przekładamy na talerze. Dekorujemy świeżym koperkiem.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.