Makaron gryczany z koperkiem

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na 2 porcje:

  • 2 szklanki makaronu gryczanego bezglutenowego
  • 1 mały kalafioro-brokuł
  • 1 mała cebula
  • ½ pora
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki koperku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • ½ szklanki tartej mozarelli
  • Przegotowana woda
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • sól do smaku
  • Pieprz czarny BEZGLUTEN do smaku

20 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 10 minut, a następnie odcedzamy. Cebulę i pora kroimy w krążki i podsmażamy na maśle ok. 10 minut.
Kalafiora wrzucamy do wrzątku na 5 minut, a następnie przekładamy do blendera. Dodajemy podsmażoną cebulę i pora, koperek, oliwę oraz orzechy i ser. Całość mieszamy. Dodajemy przegotowaną wodę do uzyskania pożądanej konsystencji, a następnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
Tak przygotowany sos mieszamy z makaronem i przekładamy na talerze. Dekorujemy świeżym koperkiem.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.