Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem

15 min.
Czas
przygotowania
3-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 3-4 osób:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego BEZGLUTEN
  • Kilka łyżek kminku

15 min.
Czas
przygotowania
3-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Ciasto francuskie wkładamy na 10 minut do zamrażarki. Każdy kawałek tniemy na wąskie paski (½ cm), a następnie zwijamy spiralnie. Całość posypujemy obficie kminkiem i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Jemy na gorąco lub po wystudzeniu – na zimno. Smacznego!

 

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.