Racuchy z jabłkami PKU

20-30 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 2-4 osób:

20-30 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Jabłka obieramy, wydrążamy środek, a następnie kroimy w ½ - 1cm krążki. Resztę składników ciasta mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Po ok. 2 minutach mieszamy ponownie. W zależności od żądanej konsystencji możemy dodać dodatkowe 3-4 łyżki mąki.
Pokrojone jabłka zanurzamy w cieście i wrzucamy na gorący olej. Smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu z obu stron do momentu uzyskania złotego koloru.
Racuchy podajemy posypane obficie cukrem pudrem lub polane płynnym miodem/syropem klonowym.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.