Przepis na bezglutenowe pancake

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 8 placuszków:

 

Dodatkowo: Masło klarowane do smażenia, liście świeżej mięty do ozdoby i cukier lub jego zamiennik

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, odczekujemy minutę i mieszamy ponownie. Łyżką nakładamy porcję ciasta na rozgrzaną patelnię z masłem, spłaszczamy i formujemy kształt kółka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony. W zależności od preferencji możemy podać mniej lub bardziej wysmażone.
Gotowe pancake ozdabiamy miętą i słodzimy wedle uznania cukrem pudrem, miodem, syropem klonowym.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.