Paszteciki z ciasta francuskiego

30 min.
Czas
przygotowania
4-6
ilość
porcji
trudne
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 4-6osób:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego bezglutenowego
  • 40 dag pieczarek
  • 2 duże cebule
  • Ew. 15 dag kiszonej kapusty (opcjonalnie)
  • Sól i pieprz BEZGLUTEN do smaku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła

30 min.
Czas
przygotowania
4-6
ilość
porcji
trudne
Skala
trudności

Przygotowanie

Kapustę kroimy na 1 cm części i gotujemy w wodzie pod przykryciem do momentu, aż będzie miękka.
Ciasto francuskie wkładamy na 10 minut do zamrażarki.
Przygotowujemy farsz. Grzyby myjemy i cienko kroimy, cebulę obieramy ze skórki, a następnie kroimy w pół talarki. Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy cebulę i pieczarki i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy ugotowaną kapustę i dusimy jeszcze parę minut, a następnie dodajemy natkę. Całość doprawiamy solą pieprzem i solą i dodatkowo siekamy tasakiem na mniejsze części (niekoniecznie). Nadmiar wody odsączamy.
Ciasto francuskie wyjmujemy z zamrażarki. Każdą część docinamy na kształt prostokąta (o szerokości 10 cm) i rozwałkowujemy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i kładziemy na nim pierwszy prostokąt. Wykładamy nadzienie, przykrywamy drugim prostokątem, zlepiamy boki i dzielimy na 5 cm kawałki. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez ok. 15 minut.
Podany przepis jest szybkim sposobem na przygotowanie pasztecików. Jeśli mamy więcej czasu, każdy pasztecik możemy zwinąć osobno tak, aby nadzienie było w całości okryte ciastem.

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.