Placuszki bezglutenu z dyni na słodko - przepis

30 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 2 osób:

30 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Dynię kroimy na dwie części, kładziemy przekrojoną częścią na blachach i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1h. Wyjmujemy pestki a resztę miąższu wydrążamy łyżką i blendujemy. Przechowujemy w lodówce max 7 dni.

Odpowiednią ilość dyni mieszamy z koncentratem mąki domowej, jajkiem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Czekamy chwilę i mieszamy ponownie, a następnie przy pomocy łyżki wykładamy odpowiednie porcje na rozgrzaną patelnię z masłem. Placki rozsmarowujemy, nadając im pożądany kształt i nieco spłaszczamy łyżką, aby skrócić czas przygotowania do minimum. Smażymy je na średnim ogniu ok. 7-10 minut z każdej strony. Podajemy saute albo z dodatkiem jogurtu lub śmietany.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.