Przepis na krem mleczno-jajeczny

Składniki:

  • 9 żółtek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400 ml)
  • 125 ml spirytusu bezglutenowego

Przygotowanie

UWAGA: wykonanie kremu mleczno-jajecznego (możliwe jest tylko w urządzeniu wielofunkcyjnym „Thermomix”).

Sposób przyrządzania:
- Do urządzenia założyć motylek
- Do naczynia włożyć żółtka i wsypać cukier waniliowy, urządzenie ustawić: czas – 5 minut, temperatura – 70°C, obroty – pozycja 3
- Wlać skondensowane mleko i spirytus, urządzenie ustawić: – czas – 5 minut, temperatura – 70°C, obroty – pozycja 3
- Przelać do szklanego naczynia i schłodzić w lodówce

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.