Bezglutenowe świąteczne ciasteczka - przepis

20 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na ciasto:

 

Składniki na lukier:

  • 100ml cukru pudru
  • 6 łyżeczek soku z cytryny

 

Dodatkowo: dozwolona posypka, pokruszone orzechy lub migdały, kokos itp.

20 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm, wycinamy dowolny wzór. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 10 minut.


Przygotowanie lukru. Cukier puder wsypujemy do blendera i dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotowym lukrem smarujemy ciasteczka i ozdabiamy ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.