Bezglutenowe świąteczne pierniczki - przepis

25 min.
Czas
przygotowania
30
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na pierniczki:


Składniki na lukier:

  • 100ml cukru pudru
  • 6 łyżeczek soku z cytryny


Dodatkowo: dozwolone posypki, pokruszone orzechy lub inne ozdoby

 

25 min.
Czas
przygotowania
30
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Miód i cukier roztop w garnuszku. Dodaj pozostałe składniki, całość zblenduj. Tak przygotowaną masę rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 3-4mm. Wytnij kształt gwiazdek i włóż do dobrze nagrzanego piekarnika na ok. 10 minut.
Przygotowujemy lukier. Cukier blendujemy z sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej masy. Gotowym lukrem smarujemy pierniczki i ozdabiamy ulubionymi dodatkami.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.