Bezglutenowe spody do pizzy

Składniki:

Przygotowanie

Drożdże wymieszać w kubku z cukrem i odrobiną wody, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, olej, rozczyn z drożdży oraz resztę ciepłej wody. Wyrobić ciasto na jednolitą masę, a następnie rozwałkować na cienki okrągły placek. Ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, sosem pomidorowym lub ketchupem. Na ciasto nakładać dodatki według uznania (szynka, pieczarki, papryka, ser...). Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.