Deser z bitą śmietaną
Czy wiecie, że herbatniki mogą być doskonałą bazą do stworzenia fajnego deseru? Połącz ciastka z bitą śmietaną, dodaj owoce i gotowe! Poniżej kolejna propozycja na błyskawiczny w przygotowaniu deser! Bez gotowania i pieczenia!
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
Składniki na 2-3 porcje:
- 4-6 sztuk dowolnych ciastek marki BEZGLUTEN np. ciastek bez dodatku cukru lub czekoladowych ciastek Chocolatio
- 200ml 30 proc. śmietany kremówki
- 1 łyżka karobu
- 2 łyżki masła orzechowego lub migdałowego (niekoniecznie)
Do dekoracji: jeżyny lub maliny
Czy wiecie, że herbatniki mogą być doskonałą bazą do stworzenia fajnego deseru? Połącz ciastka z bitą śmietaną, dodaj owoce i gotowe! Poniżej kolejna propozycja na błyskawiczny w przygotowaniu deser! Bez gotowania i pieczenia!
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy karob i masło orzechowe. Tak przygotowaną masę przekładamy do pucharków wyłożonych pokruszonymi ciastkami. Całość dekorujemy ulubionymi owocami. Smacznego!