Przepis na bezglutenowe ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Przygotowanie

Masło z cukrem utrzyj mikserem na puszystą masę. 
Następnie do masy dodawaj pojedynczo jajka, za każdym razem dokładnie miksując. 
Dodaj mieszankę Multi Mix z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na gładko. Przełóż do foremki posmarowanej masłem i posypanej mieszanką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Średnica foremki 25 cm lub wymiary foremki 20 x 20 cm. Masę wyrównaj, a na wierzchu ułóż owoce*. 
Posyp kruszonką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 170°C przez około 35 - 40 min. (bez termoobiegu).

* W przypadku truskawek, śliwek - przekrojone na pół układaj rozcięciem do góry. Odpowiednie będą także jagody, rabarbar, porzeczki, wiśnie, jabłka. Owoce mrożone - bez rozmrażania obtocz w skrobi ziemniaczanej i wyłóż na masę.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.