Bezglutenowe spody do pizzy - przepis na spód do pizzy

Składniki:

Przygotowanie

Drożdże wymieszać w kubku z cukrem i odrobiną wody, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, olej, rozczyn z drożdży oraz resztę ciepłej wody. Wyrobić ciasto na jednolitą masę, a następnie rozwałkować na cienki okrągły placek. Ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, sosem pomidorowym lub ketchupem. Na ciasto nakładać dodatki według uznania (szynka, pieczarki, papryka, ser...). Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.