Błyskawiczne ciasteczka z bitą śmietaną i jeżynami

Uroczysty, rodzinny obiad? Niespodziewani goście? Teraz to żaden problem! Z naszym ciastem francuskim błyskawicznie przygotujesz wykwintny deser!

30 min.
Czas
przygotowania
12
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na minimum 12 porcji:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego bezglutenowego
  • 200ml śmietanki 30proc.
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • Jeżyny lub maliny do dekoracji

Uroczysty, rodzinny obiad? Niespodziewani goście? Teraz to żaden problem! Z naszym ciastem francuskim błyskawicznie przygotujesz wykwintny deser!

30 min.
Czas
przygotowania
12
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni.
Mocno schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm, wycinamy szklanką kółka, a następnie rozkładamy je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut, a następnie chłodzimy.
Bitą śmietaną ubijamy z cukrem pudrem, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym owoce.
Na paterze układamy kółka z ciasta francuskiego, wykładamy na nie kopiastą łyżkę bitej śmietany, całość wykańczamy owocami. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.bezgluten.com.pl

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.