Chleb paprykowy niskobiałkowy PKU

Przygotowanie

Do mąki dodać paprykę w proszku i drobno pokrojoną paprykę surową wymieszać. Do naczynia wlać wodę, dodać mąkę wymieszaną z papryką, następnie dodajemy sól, olej,cukier, drożdże. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy ręką, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do wąskiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż chleb podrośnie.Następnie delikatnie smarujemy wierzch chleba olejem,aby uzyskać ładny kolor. Piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.