Chleb paprykowy niskobiałkowy PKU - przepis

Przygotowanie

Do mąki dodać paprykę w proszku i drobno pokrojoną paprykę surową wymieszać. Do naczynia wlać wodę, dodać mąkę wymieszaną z papryką, następnie dodajemy sól, olej,cukier, drożdże. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy ręką, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do wąskiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż chleb podrośnie.Następnie delikatnie smarujemy wierzch chleba olejem,aby uzyskać ładny kolor. Piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180C.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.