Domowy budyń waniliowy z mąki jaglanej

5 min.
Czas
przygotowania
1
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

Składniki dla 1 osoby:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 kopiasta łyżka mąki jaglanej bezglutenowej
  • 1 płaska łyżka masła klarowanego lub zwykłego
  • 1-2 płaskie łyżki cukru, miodu lub syropu klonowego
  • Kawałek wydrążonej laski wanilii
  • Cukier puder do dekoracji

5 min.
Czas
przygotowania
1
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Mleko wlewamy do garnka, dodajemy resztę składników i zagotowujemy na średnim ogniu, ciągle mieszając trzepaczką. Kiedy budyń zgęstnieje, przekładamy go do pucharków i studzimy. Schłodzony, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.