Kasza z krewetkami i szpinakiem

Kasza, szpinak i krewetki to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobaczcie, jakie to proste!

10 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
  • 100g-200g krewetek tygrysich
  • 2-3 garście dokładnie wypłukanego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • Pieprz BEZGLUTEN do smaku
  • 1 łyżka masła klarowanego

Kasza, szpinak i krewetki to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobaczcie, jakie to proste!

10 min.
Czas
przygotowania
2
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Krewetki wrzucamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty, a następnie obieramy z ogonków. Czosnek drobno kroimy i wrzucamy razem z krewetkami na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażymy 1 minutę, a następnie dodajemy szpinak. Smażymy kilkanaście sekund do momentu, aż liście szpinaku zmiękną. Dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miseczek. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.