Kokosanki z mąki ryżowej

20 min.
Czas
przygotowania
6-8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

  • 100 ml masła klarowanego
  • 100ml mąki ryżowej BEZGLUTEN
  • 50ml kokosu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 100ml cukru (lub mniej)
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia

20 min.
Czas
przygotowania
6-8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników mieszamy w misce, a następnie dodajemy do nich pianę z białek. Masę przekładamy do foremek cake pops (ciastka na patykach) lub wykładamy łyżką na papier do pieczenia, a następnie wkładamy na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.