Koszyczki z chleba tostowego - przepis na przekąski z chleba tostowego
Składniki:
- Chleb tostowy BEZGLUTEN
- 6 małych jaj
- ½ papryki
- 3 pieczarki
- 3 plasterki szynki
- szczypiorek, olej, sól, pieprz
Przygotowanie
Paprykę, pieczarki i szynkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wybierz 6 największych kromek chleba, odkrój skórki i rozwałkuj. Delikatnie uformuj w dłoniach koszyczki i ostrożnie przełóż do foremki na muffinki posmarowanej olejem nadając pożądany kształt. Każdy koszyczek wypełnij łyżeczką farszu i wbij jajko. Piecz w temp. 170°C przez 13 – 15 min. Przed podaniem posyp solą i pierzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Odcięte skórki pokrój w kostkę i wykorzystaj do przygotowania grzanek.