Koszyczki z chleba tostowego - przepis na przekąski z chleba tostowego

Przygotowanie

Paprykę, pieczarki i szynkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wybierz 6 największych kromek chleba, odkrój skórki i rozwałkuj. Delikatnie uformuj w dłoniach koszyczki i ostrożnie przełóż do foremki na muffinki posmarowanej olejem nadając pożądany kształt. Każdy koszyczek wypełnij łyżeczką farszu i wbij jajko. Piecz w temp. 170°C przez 13 – 15 min. Przed podaniem posyp solą i pierzem oraz posiekanym szczypiorkiem.  Odcięte skórki pokrój w kostkę i wykorzystaj do przygotowania grzanek.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.