Koszyczki z chleba tostowego - przepis na przekąski z chleba tostowego

Przygotowanie

Paprykę, pieczarki i szynkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wybierz 6 największych kromek chleba, odkrój skórki i rozwałkuj. Delikatnie uformuj w dłoniach koszyczki i ostrożnie przełóż do foremki na muffinki posmarowanej olejem nadając pożądany kształt. Każdy koszyczek wypełnij łyżeczką farszu i wbij jajko. Piecz w temp. 170°C przez 13 – 15 min. Przed podaniem posyp solą i pierzem oraz posiekanym szczypiorkiem.  Odcięte skórki pokrój w kostkę i wykorzystaj do przygotowania grzanek.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.