Makowe babeczki z masą budyniową

40 min.
Czas
przygotowania
10-12
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki ciasta:

 

Masa makowa:

  • 200ml mleka
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1 laska wanilii
  • 25ml mąki ryżowej BEZGLUTEN
  • 25ml potrójnie mielonego maku

 

Dodatkowo: sok z 4 mandarynek, mak do posypania, konfitura np. porzeczkowa

40 min.
Czas
przygotowania
10-12
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w malakserze lub blenderze, a następnie przekładamy do foremek na babeczki. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 30 minut. Kiedy będą gotowe, nasączamy je sokiem z mandarynek.
Składniki masy makowej mieszamy ze sobą w garnku. Podgrzewamy i mieszamy do momentu, aż masa zgęstnieje. Kiedy będzie gotowa, polewamy nią gotowe babeczki, dekorujemy konfiturą, posypujemy makiem.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.