Miętowa zupa groszkowa z grzankami

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2-4 osób:

 

 

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Cebulę i pora kroimy w talarki, a następnie podsmażamy ok. 10 minut na patelni z masłem. W tym czasie wrzucamy groszek do wrzątku i gotujemy na średnim ogniu. Gotowe warzywa wrzucamy do groszku, całość gotujemy kolejne 10 minut, dodajemy miętę, a następnie całość blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby, jeśli krem jest za gęsty, dodajemy wrzącej wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do talerzy. Posypujemy grzankami i podajemy na stół!
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.