Miętowa zupa groszkowa z grzankami

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki dla 2-4 osób:

  • ½ kg zielonego groszku
  • 1 por (zielona część)
  • 1 cebula
  • Masło do smażenia
  • 10 listków świeżej mięty
  • Sól do smaku
  • Pieprz BEZGLUTEN do smaku
  • Dwie garście grzanek bezglutenowych

 

20 min.
Czas
przygotowania
2-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Cebulę i pora kroimy w talarki, a następnie podsmażamy ok. 10 minut na patelni z masłem. W tym czasie wrzucamy groszek do wrzątku i gotujemy na średnim ogniu. Gotowe warzywa wrzucamy do groszku, całość gotujemy kolejne 10 minut, dodajemy miętę, a następnie całość blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby, jeśli krem jest za gęsty, dodajemy wrzącej wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do talerzy. Posypujemy grzankami i podajemy na stół!
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.